Hrvatski radio

Drugi program

Koncertna promocija vinilnog izdanja "Music pub - 30 godina" u Lisinskom

30.12.2022.

15:23

Autor: Jasmina Mednolučanin

Koncertna promocija vinilnog izdanja "Music pub - 30 godina" u Lisinskom

Koncertna promocija vinilnog izdanja "Music pub - 30 godina" u Lisinskom

Foto: HRT HR2 / -

Sinoć je u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog koncertom najvećih zvijezda koje su prošle kroz Turkijev Music Pub nastavljeno veliko glazbeno slavlje emisije Music Pub, radijskog urednika i voditelja Drugog programa Hrvatskog radija, znalca domaće glazbe Zlatka Turkalja Turkija.

- Moram priznati da mi je malo neobično gledati i slušati Music Pub iz publike. Ali osjećaj je odličan. Za mene je ovo posebna večer u kojoj se želim zahvaliti svim glazbenicima, skladateljima, autorima i izvođačima na suradnji svih ovih 30 godina, na podršci i povjerenju kojeg su prije 30 godina dali jednoj tada mladoj osobi iz Dubrave i što su podržali glazbeni koncept Music Pub koji se sastoji od talk showa, akustičnog koncerta, pisanih materijala koji su objavljivani kao recenzije, osvrti kritike i intervju u novinama i knjizi. Isto tako važan dio koncepta Music Puba bila je diskografija – objavljivanje zanimljivih drugačijih verzija i glazbenih suradnji. Kao i glazbeni rezime godine dodjela nagrada. Nije uvijek bilo lako – pogotovo na početku – ali od početka sam slijedio zacrtan cilj – fokus i centralno mjesto u Music Pubu pripada glazbi, glazbenicima i glazbenim pričama o našoj bogatoj baštini zabavne, pop, rock, blues i jazz glazbe, istaknuo je legendarni zaljubljenik u glazbu i urednik kultne emisije Drugog programa Hrvatskoga radija, Zlatko Turkalj.

Koncertnu promociju trostrukog vinilnog izdanja “Music pub – 30 godina” na kojem su u suradnji s Croatia Records uvrštene samo najkvalitetnije i najznačajnije pjesme izvođača i bendova koji su obilježili ovu emisiju Turki je iskoristio i kako bi se zahvalio svim glazbenicima, skladateljima, autorima i izvođačima na suradnji i podršci svih ovih 30 godina. 


- Trostrukim vinilom Music Pub izborom pjesma obraćam se svojoj generaciji, ljudima koji su odrastali uz Music Pub, izvođačima s kojim sam od početka njihove karijere. Čuo sam od kolega glazbenik kritičara kako je ovo najbolji prikaz domaće glazbene produkcije – što se je događalo na sceni zadnjih trideset godina. Imao sam u životu sreće dosta učiti, saznati, razgovarati o glazbi i komentirati glazbene događaje s nekima od najvećih i najznačajnijih autora i pjevača … danas ih je na žalost sve manje… Jedan od onih koji živi glazbu i kojem se želim zahvaliti na podršci, suradnji i ovom sjajnom izdanju je gospodin Želimir Babogredac. Želim se zahvaliti svim ton majstorima na sjajnim snimkama koje su nastale u ovih 30 godina, ekipi Drugog programa Hrvatskoga radija i ekipi koja htjela ili ne sudjeluje u svakoj mojoj pripremi emisije – to su moji Vlatka, Luka i Lovro, nastavio je Turki. 


Najljepša rođendanska proslava legendarne emisije, bila je jedan od tri programa kojim je Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog sinoć proslavila i svoj rođendan. Vrata dvorane otvorila su se 29. prosinca 1973. godine i od tada je to jedina prava koncertna dvorana u Hrvatskoj, točnije "Mjesto na kojem stanuje glazba", kako ističe ravnatelj KD Vatroslav Lisinski, Dražen Siriščević.  


30 godina Music Puba

30 godina Music Puba

Foto: Iva Vianelo / -

Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog „Mjesto na kojem stanuje glazba“ sinoć su na koncertnoj promociji trostrukog vinilnog izdanja “Music pub – 30 godina” svojim nastupom uz pratnju vrhunskih svirača okupljenih pod vodstvom gitariste i aranžera Zvonimira Radišića uveličale brojne zvijezde poput Vanne, Mladena Bodaleca, Borisa Novkovića, Tine Vukov, J.R. Augusta, Nele, Tine KresnikNoe Rupčića, Antonele Doko, Matea Pilata i Luce koje nisu krile oduševljenje.

Mladen Bodalec i Vanna - Koncertna promocija izdanja “Music pub – 30 godina”

Mladen Bodalec i Vanna - Koncertna promocija izdanja “Music pub – 30 godina”

Foto: Želimir Babogredac / -

Svojim nastupom led je probila rockerica Tina Kresnik


– Malo me bila frka, ali zapravo uopće nije bilo teško. Prigoda, sve. To je jedna posebna stvar, 30 godina neke emisije, uspješne i sve bolje i bolje, izjavila je Tina te istaknula kako je od početka svoje karijere imala Turkijevu podršku. 


– On je uvijek tu. I kad god nešto napraviš on to zna. Kod njega se točno vidi da čovjek sluša, prati i voli glazbu. Kod njega ništa ne može proći nezapaženo, istaknula je mama rockerica čiji je sin i glazbenik Noa Rupčić u Music Pubu 2019. osvojio nagradu „Moj prvi Music pub” za najbolji novi bend.

Bend Magnar - nagrada Moj prvi Music Pub Zlatka Turkalja za najbolji novi bend 2019.

Bend Magnar - nagrada Moj prvi Music Pub Zlatka Turkalja za najbolji novi bend 2019.

Foto: ZT Turki / -

Prva od mladih izvođača koji su sinoć izašli na pozornicu Lisinskog bila je mlada glazbenica Nela, poznata po sudjelovanju u HRT-ovim glazbenim emisijama The Voice Hrvatska i A strana.


- Moram priznati bio mi je malo pritisak, ali dobro je. Turki voli iznenadit, ali uvijek pozitivno iznenadi, izjavila je Nela koja je sinoć na Turkijev prijedlog otpjevala i pjesmu „Nisi ti jedini na svijetu“ od Kasandre. - Turki kuži nešto što i mi ne kužimo. Stvarno mi stoji ta pjesma, istaknula je Nela koja je početkom godine u Music Pubu osvojila nagradu u kategoriji Najbolje nove pjevačice.

Zlatko Turkalj Turki, Nela i nagrada emisije Music Pub

Zlatko Turkalj Turki, Nela i nagrada emisije Music Pub

Foto: HRT HR2 / -

- Predivno. Predivno. Stvarno je bilo jako lijepo. Velika je čast kad te Turki pozove, ali i velika odgovornost i ne želiš to samo tako olako shvatiti. Meni je to bio jedan jako velik i ozbiljan zadatak koji sam trebala napraviti kako spada i zadovoljna sam kako je ispalo i nadam se da će Turki biti zadovoljan sa svima nama. Svi smo jako ponosni na njega i želim mu 30 godina barem ovog istog programa, izjavila je sinoć kantautorica, pjevačica i radijska voditeljica Luce koja je u Music Pubu osvojila svoju prvu glazbenu nagradu i to za kantautoricu godine. 

Luce - nagrada emisije Music Pub za kantautoricu 2016. godine

Luce - nagrada emisije Music Pub za kantautoricu 2016. godine

Foto: ZT Turki / -

- Da, bilo je to 2016. godine i ima posebno mjesto na polici. U svakoj selidbi izgubim masu stvari, ali ta je nagrada u prioritetima, među top tri stvari koje gdje god da selim moraju ići sa mnom,otkrila je Luce


Sinoć se na sceni kao doma osjećala i mlada glazbenica Antonela Doko koja je osvojila dvije nagrade emisije Music Pub. 2014. Doko je osvojila Moj Prvi Music Pub za najbolju mladu pjevačicu, riječ je o nagradi koja se te godine dodjelila po prvi put. 


- Da imala sam samo petnaest godina i to mi je dalo ogroman vjetar u leđa. Užasno mi puno znači Turkijeva podrška i to što općenito podržava mlade glazbenike, gura ih naprijed. Mislim da to svima znači, pogotovo danas kad jednostavno ti treba neki „poguranac“, istaknula je Doko.


Dvije godine kasnije Antonela Doko kolekciji je dodala još jednu nagradu emisije i to onu za Najbolju pjevačicu 2016.godine.

Antonela Doko - nagrada Music Pub za najbolju pjevačicu 2016.

Antonela Doko - nagrada Music Pub za najbolju pjevačicu 2016.

Foto: ZT Turki / -

- Rekao je da idem u dobrom smjeru. Uvijek je znao prepoznat trud i uvijek sam se iznenadila. Uvijek me znao na najbolji način iznenaditi i beskrajno mu hvala na svemu, otkrila je Doko


Na sceni je sinoć nastupio i Mateo Pilat koji osvojio nagradu „Moj prvi Music Pub“ za najboljeg mladog pjevača u 2018. godini.

Mateo Pilat i Ana Opačak - jedni od dobitnika nagrade Music Pub 2018.

Mateo Pilat i Ana Opačak - jedni od dobitnika nagrade Music Pub 2018.

Foto: ZT Turki / -

- Ja sam 2016. krenuo sa svojom glazbenom pričom. I 2018. bio na jednom normalnom intervju i pjevao s Anom Opačak kad je Turki izvadio nagradu Moj prvi Music Pub. Baš sam bio počašćen. Kao mladom izvođaču koji je tek krenuo dobit takvu nagradu stvarno je jedan vjetar u leđa. I potvrda da radiš nešto što dobro, tako da ako to Turki to kaže ja sam stvarno ponosan i zahvalan da sam bio i dio večerašnje priče. Music Pub je kultna emisija i Turki je Turki, rekao je Mateo Pilat

Dio rođendanske priče kultne emisije bila je i Tina Vukov koja je istaknula kako joj je sinoćni nastup bio poseban. - Bila mi je velika čast biti dijelom obilježavanja trideset godina Music Puba. Bilo je prekrasno, osjećala sam se jako ugodno. Turki je još jednom napravio odličan ambijent. Jako je kreativan i ima dobro uho, istaknula je Vukov koja je uz svoju pjesmu „Što me čini sretnom“ izvela i Colonijinu „Za tvoje snene oči“ u zanimljivom swing aranžmanu.

Zlatko Turkalj Turki, Oliver Dragojević i Tina Vukov

Zlatko Turkalj Turki, Oliver Dragojević i Tina Vukov

Foto: ZT Turki / -

- Turki je tu oduvijek, otkad sam ja krenula on je bio tu negdje. Kada sam 2004. bila na Dori prvi put, on je vodio Doru. Bio je prvi voditelj s kojim sam se susrela. Imamo zajedničku povijest. Oduvijek je bio jako srdačan i pun podrške prema meni. Čestitke na odličnom konceptu i želim mu još puno uspješnih godina, izjavila je Tina Vukov.  

Zlatko Turkalj Turki, urednik i voditelj emisije Music Pub Zlatka Turkalja

Zlatko Turkalj Turki, urednik i voditelj emisije Music Pub Zlatka Turkalja

Foto: J.Besednik / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.