Hrvatski radio

Drugi program

Jelena Ćulibrk Pajić - novi glas HR2

08.05.2023.

12:09

Autor: Jasmina Mednolučanin

Jelena Ćulibrk Pajić

Jelena Ćulibrk Pajić

Foto: Renato Branđolica / HRT

Dugogodišnja radijska i televizijska novinarka Jelena Ćulibrk Pajić, novo je voditeljsko pojačanje u eteru Drugog programa HR-a. 


Nakon mnogih TV angažmana, Jelena Ćulibrk Pajić dobro poznato lice HTV - ovih emisija “Dobro jutro, Hrvatska” i “Bingo show”, ne skriva oduševljenje svojom odlukom da se vrati tamo gdje je sve počelo – na radio.


 - Ne bih voljela da zvuči kao kliše, ali stvarno volim radio. Neovisno o tome radila ja na nekom radiju ili ne, radio mi je uvijek odličan suputnik – medij koji te prati dok si u pokretu, vožnji, dok radiš nešto po doma, dok uživaš negdje na godišnjem… Radio je odlična kombinacija glazbe, informacija, zanimljivosti i ugodnog društva – za mene dobitna kombinacija, objašnjava Jelena čiji će dolazak unijeti svježinu i novu energiju u već provjereno kvalitetan zabavni sadržaj Drugog programa HR-a.

Jelena Ćulibrk Pajić

Jelena Ćulibrk Pajić

Foto: Renato Branđolica / HRT

Jelena Ćulibrk Pajić svoje je dugogodišnje novinarsko iskustvo gradila kroz mnogobrojne zanimljive priče, reportaže i intervjue, za koje se nada pronaći mjesta u, kako kaže, "svom dijelu etera".


 - Jako me veseli povratak na radio, posebno na Hrvatski radio gdje je cijeli niz dragih ljudi, kolega s kojima sam već jako puno radila. Uspomena je cijela hrpa – kako poslovnih, tako i privatnih i jako me veseli što ću s tom ekipom stvarati neke nove. Što se pristupa poslu tiče, nisam sigurna je li se išta promijenilo. Oduvijek sam bila štreberski tip tako da se za sve volim pripremiti najbolje što mogu. Mislim da je tako i dan danas, ističe Jelena koja bi u eteru voljela dati priliku i prostor ljudima koji su zanimljivi, inspirativni i imaju što za ispričati – od biljko-ljubaca i urbanih vrtlara do avanturista i svjetskih putnika.


Vlasnicu prestižne Večernjakove ruže jako zanimaju "zelene“ teme – ozelenjivanje, uzgoj biljaka, urbani vrtovi, zaštita okoliša i slično.

Jelena Ćulibrk Pajić

Jelena Ćulibrk Pajić

Foto: Renato Branđolica / HRT

- Privatno uživam u dobroj glazbi, filmovima, putovanjima, hrani – tako da će se sigurno i to moći "pročitati“ negdje u mom dijelu etera. Novi glas Drugog programa Hrvatskoga radija od kolega očekuje odličnu suradnju, neke nove zanimljive projekte i veselo druženje, a većinu kolega, kaže, poznaje već od ranije (barem s hodnika).


- Sad kad razmišljam, radio je davno prije bilo kakvog mojeg angažmana u tom mediju bio dio moje svakodnevice. Sjećam se da sam u tinejdžerskoj dobi redovito subotom slušala top listu koja je tada bila vrlo popularna. Subotom je bilo nezaobilazno – kako top lista, tako i pospremanje. :) Tijekom faksa slušalice u ušima za vrijeme putovanja prema gradu i predavanjima bili su obavezni. Tako da možda i nije neobično da sam relativno brzo nakon početka studija počela volontirati, a onda i raditi na radiju. I, eto, 20 godina nakon prvog dolaska na radio, evo me ponovno u eteru. Na radiju mi je izuzetno važna glazba, a nakon toga ti neki dragi ljudi koji ti skrate vrijeme, učine dan veselim, lijepim, nasmiju te, otkriva Jelena.


Jelena Ćulibrk Pajić

Jelena Ćulibrk Pajić

Foto: Renato Branđolica / HRT

- Drugi program poznat je po osebujnim, prepoznatljivim glasovima, odnosno domaćinima programa. Slušatelji tako u svakom trenutku znaju kakav novinarski sadržaj mogu slušati uz svoju omiljenu voditeljicu ili voditelja. Posebno sam sretan što Hrvatski radio još uvijek njeguje i u prvi plan svoje proizvodnje stavlja: glas, govor i novinarske sadržaje. Jelena je svojim kvalitetama, koje je stekla radeći najprije na radiju, znatno pojačanje našem programu. Njezina vedrina i sugestivnost u glasu, kao i novinarska znatiželjnost i snalažljivost odlično se uklapaju u rad ekipe Drugog programa. Jelena je već dio ljetnog projekta na Drugom, a početkom rujna predstavit će i svoju prvu autorsku emisiju, izjavio je Zlatko Turkalj, urednik programskog odjela Zabava HR-a.Galerija
Eliana Čandrlić Glibota, Jelena Ćulibrk Pajić i Zlatko Turkalj Turki, Foto: Renato Branđolica/HRT
Eliana Čandrlić Glibota, Jelena Ćulibrk Pajić i Zlatko Turkalj Turki, Foto: Renato Branđolica/HRT

S njim se slaže i Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskoga radija.


- Na Hrvatskom radiju smo presretni da nam se Jelena nakon 5 godina vraća doma. Imamo velike planove u koje će se Jelena kao vrhunska voditeljica savršeno uklopiti i doprinijeti da Drugi program bude još slušaniji, zanimljiviji i atraktivniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.