Hrvatski radio

Drugi program

Radijska emisija Hulahop u znaku žena

08.03.2022.

11:01

Autor: Jasmina Mednolučanin

Muškarci više vole plavuše (screenshot iz filma)

Muškarci više vole plavuše (screenshot iz filma)

Foto: Public Domain / -

"Ovo je muški svijet", pjevao je kum soula James Brown, ali i dodao "kako bio bi ništa bez žene ili djevojke". I bio je u pravu. 

Svake godine, 8. ožujka, obilježavamo Međunarodni dan žena. Idealna je to prilika prisjetiti se svih nevjerovatnih dama koje su stvorile i stvaraju povijest mode, filma, glazbe i životnog stila općenito, kojima smo posvetili sljedeće izdanje retro magazina Hulahop, koje ćemo emitirati ove nedjelje, 13. ožujka od 10 sati. 

Marylin Monroe citat

Marylin Monroe citat

Foto: Public Domain/ edit J.M. / -

Jedna od dama koje ćemo se prisjetiti u Hulahopu je i Marilyn Monroe, jedna od najpoznatijih žena 20. stoljeća i jedna od najljepših žena svih vremena.

- Sebična sam, nestrpljiva i nesigurna. Griješim, često sam izvan kontrole i ponekad me teško trpjeti. Ali, ako me ne možeš podnijeti u mom najgorem izdanju, onda me ne zaslužuješ ni kad sam najbolja., govorila je Marylin i poticala žene se ne srame svog prirodnog izgleda, a njezine izjave poput: - Ne smeta mi što živim u muškom svijetu dokle god mogu biti žena u njemu,  i dan danas citiraju, ali i na društvenim mrežama dijele brojne žene diljem svijeta.


Nadamo se kako vas je naša kratka najava nadolazećeg izdanja vašeg omiljenog retro magazina barem malo potaknula na prisjećanje snažnih žena koje su mijenjale ili mijenjaju vaš život - vaših majki, sestara, baki, kćeri, ujni, sestrični, tetki, kuma, prijateljica...

Javite im se, pošaljite im poruku, poručite im koliko vam znače i zašto ne, podsjetite kako je "Ginger Rogers mogla sve što i Fred Astaire, ali unatrag i u visokim petama".


Drage naše majke, žene, sestre, polusestre, pomajke, prijateljice, tetke, bake, ujne, strine, prabake, ma jednostavno sve drage naše... sretan vam Vaš dan želi ekipa emisije Hulahop i Drugog programa HR-a.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Hulahop

Nedjeljom se družimo u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Poslušajte u Slušaonici