Hrvatski radio

Drugi program

U ova izazovna vremena - pronađimo se u nečem lijepom, kreativnom i pozitivnom

25.03.2022.

10:57

Autor: Jasmina Mednolučanin

Vučko i Zagi

Vučko i Zagi

Foto: Midhat Kapetanović / privatna arhiva / -

Kada je najteže, u doba rata, potresa, prirodnih nepogoda, u ljudima se zbilja budi ono najgore, ali istovremeno i ono najbolje. Poručio je to u Drugom dijelu dana, sarajevski ilustrator i konceptualni umjetnik Midhat Kapetanović koji svojim ilustracijama na društvenim mrežama, širi poruke zajedništva i nade. 

Maskote - Zagi, Vučko, Pobjednik

Maskote - Zagi, Vučko, Pobjednik

Foto: Midhat Kapetanović / privatna arhiva / -

Na samom početku razgovora s našom Dubravkom, Midhat se našalio kako su vremenske prilike u Sarajavu toliko dobre, da su tek samo malo bolje – bile bi ilegalne, te kako se svi trude negativnu energiju koju šire ružne vijesti koje posljednjih mjeseci stižu sa svih strana barem malo ostaviti iza sebe, te tijekom šetnje gradom upiti čim više pozitivne energije i vitamina D. 

Ilustracije - Vučko i Zagi

Ilustracije - Vučko i Zagi

Foto: Midhat Kapetanović / privatna arhiva / -

Midhat Kapetanović, arhitekt po struci slušateljima Drugoga otkrio je i gdje pronalazi snagu za pozitivan pogled, poziv na zajedništvo i optimizam čak i u najtežim trenucima.


- Pa, sve je to stvar perspektive... Osobe koje su iza sebe ostavile jedno najteže razdoblje u nastajanju naših zemalja i ratove, koronu i ekonomske krize, moraju se truditi, koliko god mogu, pronaći pozitivnu energiju u sebi, u onom što rade, osobama kojima su okruženi.


Ilustracije, Zagi i Vučko

Ilustracije, Zagi i Vučko

Foto: Midhat Kapetanović / privatna arhiva / -

Sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović, dugi niz godina bavi i ilustracijama za dječije knjige i slikovnice kao i mnoge časopise, a ima iskustva i s filmskom te TV produkcijom.


Slušateljima emisije Drugi dio dana objasnio je koliko je teško u ovo vrijeme trendova koji se mijenjaju skoro preko noći baviti se isključivo jednim zanimanjem odnosno strukom.


- U doba kada se ljudi, valjda iz nekog osjećaja sigurnosti, grupiraju ili svrstavaju u tabore, i time pokušavaju pronaći sigurnost u ovom nekom ludilu u kojem živimo, rijetko je naći nekoga tko nalazi sreću i utjehu u individualizmu. Mislim kako bi ljudi više trebali preispitati vlastitu osobnost i vlastitu individualnost jer bi time automatski preispitali i vlastitu odgovovornost prema sebi, obitelji, prijateljima, kolegama, sugrađanima i globalno svim stanovnicima "ovog plavog klikera" na kojem se kotrljamo, istaknuo je Kapetanović.Zagi

Zagi

Foto: Midhat Kapetanović / privatna arhiva / -

Midhat Kapetanović, čovjek koji širi "pozitivnu vibru", ilustrira komunikaciju, toplinu, zagrljaj, empatiju, kako je istaknula naša Dubravka Družinec Ricijaš, urednica i voditeljica emisije Drugi dio dana slušateljima je poručio kako bi sve svi mi trebali pronaći u nečemu, lijepom, kreativnom i pozitivnom.
Vučko. Zagi, Pobjednik - ilustracije

Vučko. Zagi, Pobjednik - ilustracije

Foto: Midhat Kapetanović / privatna arhiva / -

Poslušajte u nastavku razgovor s Midhatom Kapetanovićem, ilustratorom koji spajanjem – zagrebačkog Zagija, sarajevskog Vučka i beogradskog Pobjednika, širi poruke zajedništva i nade društvenim mrežama:


Sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović u Drugom dijelu dana

Drugi dio dana, vođeni program s tematikom glazbe, kulture, znanosti, zdravog života, servisnih informacija, uključivanjem centara, te dnevnim news magazinom emitira se ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 16 do 18, a utorkom i srijedom od 14 do 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Drugi dio dana

Dnevni radijski show emitiran u vrijeme odlaska s posla i boravka u automobilima. Donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Poslušajte u Slušaonici