Hrvatski radio

Drugi program

Životne priče iz Konvoja – Biti profesionalna vozačica

10.03.2022.

08:43

Autor: Jasmina Mednolučanin

Vedrana Žganec

Vedrana Žganec

Foto: Vedrana Žganec/ Privatni album/ Facebook / -

Radijska emisija Konvoj ovoga je utorka donijela nekoliko životnih priča profesionalnih vozačica i tako obilježila Međunarodni dan žena. Pored Lucije koja je prošloga tjedna započela obuku za profesionalnu vozačicu te uspješno odradila svoju prvu vožnju uz ponosnog tatu koji nam je poslao video uz opis "kako ga već bole noge od kočenja i grlo od vikanja", u emisiji smo razgovarali s nekoliko profesionalnih vozačica, a za neke smo saznali od njihovih muških kolega i očeva.


Iz Njemačke nam se javio Robert koji je pohvalio svoju kolegicu Lauru, a iz Vuke, Ivan čija je kćerka instruktrica vožnje i profesionalna vozačica privremenom adresom u Irskoj. 

Laura iz Njemačke - profesionalna vozačica

Laura iz Njemačke - profesionalna vozačica

Foto: Privatni album / -

S nama je ovoga utorka putem telefona bila i Klaudija, koja je upravo 8.ožujka, na Međunarodni dan žena u Sinju položila C i E kategoriju i to na kamionu s prikolicom. Uspjeh na ispitu Klaudija je pripisala sreći, ali i iskustvu. Naime, osim u auto – školi, Klaudija je, umijeće vožnje učila i od oca od kojeg je i naslijedila ljubav prema vožnji.


Poslušajte Klaudijinu priču koja nam je otkrila što joj najteže pada pri vožnji kamiona s prikolicom, ali i zanimljiv podatak kako ima četiri brata, koji su se odlučili za druge profesije:


Klaudija - gostovanje u Konvoju

U emisiji smo razgovarali i s Vedranom koju smo nazvali u Beč, gdje je bila na utovaru. Vožnja je, kako je Vedrana istaknula, obiteljski posao, jer kamione osim nje, voze i njezin otac te brat. Ljubav prema tom poslu usadila joj je obitelj, odnosno tata s kojim je u tom poslu od malih nogu. No, osim što vozi Europu i Hrvatsku već pet godina, Vedrana iz Peklenice pokraj Murskog Središća u slobodno vrijeme obožava vožnju na sportskome motociklu.


Poslušajte i Vedraninu priču:

Vedrana Todorović gostovanje u Konvoju


U prometu i prometnim temama za svakog od nas ima mjesta. Dobro došli! Utorkom od 10 sati. Uz Dubravku Družinec-Ricijaš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Konvoj

U prometu i prometnim temama za svakog od nas ima mjesta. Dobro došli! Utorkom od 10:00 do 13:30 sati. Uz Dubravku Družinec-Ricijaš.

Poslušajte u Slušaonici