Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba "In Dis Plodovi"

25.01.2023.

11:02

Autor: HRT

IN DIS PUBLIC

IN DIS PUBLIC

Foto: snimke zaslona/kolaž / HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU u 18 sati u prostorima Zajednice Talijana Pula – Circolo održat će izložbu IN DIS PLODOVI. Bit će izloženi radovi učenika pulskih srednjih škola koji su sudjelovali u ciklusu radionica provedenih u sklopu projekta razvoja publike IN DIS PLODOVI.

IN DIS PUBLIC je projekt razvoja publike Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUiU iz Pule. Projekt se 2019. godine do danas kontinuirano bavi osmišljavanjem i provedbom edukativnih, istraživačkih, zagovaračkih, informativnih, promotivnih i kulturno-umjetničkih aktivnosti koje doprinose razvoju nove i zadržavanju postojeće publike. U 2022. godini IN DIS PUBLIC je sadržavao aktivnosti koje su ciljano usmjerene na djecu i mlade od 14 do 19 godina, odnosno polaznike 8 pulskih srednjih škola. Projekti IN DIS PUBLIC u 2022. godini financirali su Grad Pula i Istarska županija.


Radionice za djecu u i mlade od 14 do 19 godina u 2022. godini održali su u polivalnetnom prostoru HUiU BLOK-a od 14. do 30. studenog. Na radionicama je sudjelovalo više od 30 pulskih srednjoškolaca koji su mogli birati hoće li sudjelovati u jednoj ili više radionica koje su imale zajedničku temu – URBANO. Sudjelovanjem u radionici sitotiska, radionici polaroid (instant) fotografije, tekstilnoj radionica i radionici analogne crno-bijele fotografije, srednjoškolci su učili kako upotrebom različitih tehnika, alata i metoda rada doprinijeti realizaciji jedne zadane temu, odnosno usvojili su znanja što je to interdisciplinarni pristup umjetnosti koji od 2016. godine u njihovoj lokalnoj zajednici promovira i zastupa Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUiU. Detaljan opis radionica možete pronaći na interaktivnoj digitalnoj platformi IN DIS PLODOVI (http://www.huiu.hr/indisplodovi/radionice/ [huiu.us7.list-manage.com]).


Osim rezultata koje su učenici ostvarili na radionicama IN DIS PLODOVI, istog dana na istom mjestu izložiti će i 48 stripova koje su na natječaj RECI TO STRIPOM! prijavili učenici iz 21 istarske srednje škole. Na izložbi će predstaviti i publikaciju RECI TO STRIPOM! te dodijeliti nagrade trima najbolje ocijenjenim stripovima. Natječaj RECI TO STRIPOM! proveli su također tijekom 2022. godine u sklopu projekta redovne djelatnosti IN DIS ART te u partnerskoj suradnji s IKA-om – Istarskom kulturnom agencijom. Projekt IN DIS ART u 2022. godini financirali su Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.