Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bajakić otišao iz NO Zagrebačkog holdinga

14.02.2023.

13:50

Autor: Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Ratko Bajakić

Ratko Bajakić

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Tomislav Tomašević odlučio se za promjenu u nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga. Umjesto Ratka Bajakića, često spominjanog netom nakon promjene vlasti u Zagrebu - pogotovo nakon što su prvi dokumenti skupštine Holdinga s Tomaševićem na čelu, ovjereni u javnobilježničkom uredu Bajakićeve sestre - u nadzorni odbor je imenovan Kristijan Starčević.

- Starčević je menadžer s dugogodišnjim iskustvom u bankarskom, energetskom i informacijskom sektoru a posebno će biti važan u procesu digitalizacije Holdinga, pojasnio je Tomašević svoj izbor. Na novinarsko pitanje kako to da se riješio "aferama opterećenog" Bajakića, gradonačelnik je rekao da ne zna ni za kakve afere dosadašnjeg suradnika te da Bajakić iz Holdinga odlazi na vlastiti zahtjev. Tomašević smatra da je financijsko restrukturiranje Holdinga privedeno kraju, pri čemu je Bajakiću zahvalio na doprinosu a da je sada na redu operativno restrukturiranje.


Bajakić je osim u nadzornom odboru Holdinga s Gradom i Tomaševićem povezan i kroz angažman u Savjetu za Zagreb političke platforme Možemo. Nije se slagao s prvom Tomaševićevom upravom Holdinga koju su predvodili Nikola Vuković i Ante Samodol, a kao Tomaševićeva osoba od povjerenja Bajakić je nakon sukoba s upravom zadržao utjecaj u Holdingu a Vuković i Samodol su morali otići.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.