Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević: Plina će biti za sve

20.09.2022.

14:40

Autor: Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Sigurna opskrba plinom

Sigurna opskrba plinom

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Gradska plinara Opskrba isporučit će plin svim korisnicima koji se, napuštajući skuplje tržišne distributere, vraćaju pod okrilje javne usluge opskrbe plinom. Gradonačelnik Tomislav Tomašević oko toga očekuje konačni dogovor s Ministarstvom gospodarstva, ali i tehničku pomoć da Plinara uspije prebaciti korisnike na svoju opskrbu na vrijeme.

Tomašević kaže da je oko 10.000 korisnika predalo zahtjev za povratak na javnu uslugu GPZO i da će im ona biti omogućena. 


Jučer je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić govorio o čak 70,000 takvih zahtjeva te da bi, po prelasku, korisnici mogli dulje čekati na prve račune za opskrbu plinom. Velik broj kućanstava s područja Samobora želi se vratiti u GPZO nakon što je tamošnji Energometan bio prisiljen znatno podići cijenu opskrbe zbog čega je ona praktički neisplativa. 


Kako doznajemo, ta tvrtka zahtjeve svojih kupaca uputila je objedinjeno u GPZO ne bi li im olakšala proceduru povratka na javnu uslugu. A kada smo ih o tome htjeli pitati, poklopili su nam slušalicu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici