Hrvatski radio

Radio Sljeme

Trčala se tradicionalna Holjevka

05.03.2023.

13:10

Autor: Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Start Holjevke

Start Holjevke

Foto: Ivan Hlupić / HRT

Više stotina trkača nastupilo je na ovogodišnjem izdanju utrke Holjevka, koja se trčala Mostom slobode i pristupnim cestama s ciljem na Bundeku. Organizatori tvrde da se radi o najmasovnijoj utrci do sada, a po lijepom vremenu pobjedniku Antoniju Đurčeviću iz Brestovca kraj Požege za istrčati 10 kilometara trebale su 32 minute i 20 sekundi. 

- Trčao sam svoj osobni rekord ali nisam i rekord utrke, nedostajalo mi je 14 sekundi, rekao je mladi Slavonac najavivši dolazak na ovu popularnu utrku i dogodine.


Zadovoljni su bili i drugi trkači. Većina njih trčala je utrku na pet kilometara s jednim krugom preko Mosta slobode, a oni najspremniji otrčali su dva kruga i stigli na cilj i prije brojnih koji su trčali kraću utrku. No, važno je sudjelovati u ovoj utrci, kako joj tepaju organizatori, s pogledom na Zagreb. Prvi put održana je 2015. godine a nazvana je po vizionaru Novog Zagreba, nekadašnjem zagrebačkom gradonačelniku Većeslavu Holjevcu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.