Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prometna nezgoda u kadru emisije Moj firtl iz Svete Klare

19.05.2023.

12:11

Autor: Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Prometna infrastruktura u Svetoj Klari ne zadovoljava osnovne potrebe tamošnjih stanovnika. U gotovo cijelom naselju nema nogostupa, adekvatne prometne signalizacije niti pristupa za osobe s invaliditetom, osobe s dječjim kolicima ili djecu na putu prema školi. Izlaskom na cestu pješaci su izloženi velikoj opasnosti, što dokazuje i prometna nezgoda koja se dogodila u vrijeme emitiranja uživo emisije "Moj firtl".


Mjesni odbor Sveta Klara godinama traži rješenja problema prometne sigurnosti, no iz Grada se oglušuju i pripremili su tek studiju koja, kako smo doznali u emisiji, neće utjecati na krucijalne probleme - prije svega nedostatak nogostupa.


- Učenici na putu do osnovne škole Sveta Klara u svakodnevnoj su opasnosti, ima ih čak 730, govori ravnateljica škole Tajana Babić. 


Primjedbe roditelja su svakodnevne. Osobe s invaliditetom osuđene su na prijevoz automobilom, s invalidskim kolicima teško je ići cestom ili prijeći preko jednog od četiriju pružnih prijelaza na prilazima naselju. 


A, da je stanje zaista zabrinjavajuće i opasno dokazale su i dvije vozačice koje su sudjelovale u prometnoj nezgodi u Utinjskoj ulici, baš u kadru emitiranja naše emisije Moj firtl koja se, osim u eteru, prenosi i na Facebook stranici Radio Sljemena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Moj firtl

"Moj firtl" svakog petka otkriva nove probleme Zagrepčana koji se s povjerenjem javljaju autoru emisije Ivanu Hlupiću. Iza nas su već desetci riješenih gradskih problema, kilometri uređenih nogostupa i ulica, zasađeni drvoredi, preuređeni parkovi...javite nam se i vi jer - nama je stalo!

Poslušajte u Slušaonici