Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Kuda prolazite - svjedočite!"

10.06.2023.

17:22

Autor: Radio Sljeme

Antunovski hod mladih

Antunovski hod mladih

Foto: Jelena Ucović / Radio Sljeme

Porukama mira, radosti i hrabrog svjedočenja Evanđelja, svetom misom u 12 sati u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetim Selima počeo je peti Antunovski hod, koji organizira Centar za duhovna zvanja franjevaca konventualaca iz Župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. 

 Na šesnaest kilometara dugom hodu između dviju crkvi posvećenih sv. Antunu - one u Sesvetskim Selima i manje bazilike sv. Antuna na Svetom Duhu - očekuje se oko 5000 mladih iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz iseljeništva, čije je hodočasnike prije polaska pozdravio fra Stjepan Brčina, voditelj Centra za duhovna zvanja u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. 

 Svetu misu kojom je započeo današnji jubilarni peti Hod, predslavio je u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima njezin upravitelj preč. Tomislav Subotičanec, koji je mlade pozvao da promatraju druge i sebe Isusovim očima te da hrabro svjedoče i pokazuju svoju vjeru. 

 Predviđeno je središnje okupljanje mladih planira na Trgu Bana Jelačića, nakon čega se planira nastavak hoda prema Svetom Duhu kamo bi trebali stići u večernjim satima. Mladi su pozvani na molitvu, pjesmu i zajedništvo u vjeri, koje će kulminirati euharistijskim klanjanjem i čašćenjem relikvija sv. Antuna.

Trasom kretanja Antunovskog hoda mladih promet se regulira posebnim intervencijama prometne policije, a građani su pozvani na razumijevanje i strpljenje.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.