Hrvatski radio

Radio Zadar

Dječja i adolescentna psihijatrija i psihoterapija kao i ambulanta za psihološku medicinu od sada rade u novouređenim prostorijama zadarske Poliklinike

11.01.2023.

14:13

Autor: Anita Perica

Dječja i adolescentna psihijatrija i psihoterapija kao i ambulanta za psihološku medicinu u novouređenim prostorima

Dječja i adolescentna psihijatrija i psihoterapija kao i ambulanta za psihološku medicinu u novouređenim prostorima

Foto: Anita Perica / HRT Radio Zadar

Dječja i adolescentna psihijatrija i psihoterapija kao i ambulanta za psihološku medicinu od sada rade u novouređenim prostorijama zadarske Poliklinike. Realizacijom ovoga projekta značajno su unaprijeđeni uvjeti rada posebice s najmlađim pacijentima – čulo se, uz ostalo, na današnjem otvorenju.


U novouređeni prostor veličine oko 150 četvornih metara uloženo je nešto manje od milijun kuna. Našim malim pacijentima na taj smo način omogućili primjerene uvjete liječenja u prostorima koji zadovoljavaju sve suvremene standarde medicine – istaknuo je ovom prigodom ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina, a slično je poručio i voditelj Odjela psihijatrije dr. Boris Škifić.

                                          Pripreme su trajale nekoliko mjeseci, sredstva su osigurana preko Zadarske županije od prodaje zgrade Zavoda za javno zdravstvo, 964 tisuće kuna – kazao je dr. Čulina.

                                   

                                          S ovim novim prostorijama dobili smo značajan napredak kako u liječenju djece tako i u psihoterapijskim postupcima a, dodaje dr. Škifić, i značajno će nam biti za psihologijsko testiranje.


Otvorenje novih ambulanti bila je i prigoda za osvrt na proteklu godinu. Za zadarsku Opću bolnicu 2022.-ga bila je turbulentna u prvom redu zbog covida i izvrsne turističke sezone – ocjenjuje dr. Čulina:


                                          No, zahvaljujući našim djelatnicima mi smo to sve odradili tako da je bolnica kroz 2022. godinu napravila posla i puno više nego što smo ugovorili sa HZZO . Godina je bila jako dobra što se tiče opremanja same bolnice i nabave opreme, nabavili smo opreme vrijednosti preko 50 milijuna kuna.


Od većih izazova u 2023.-oj dr. Čulina izdvaja završetak projekta dnevnih bolnica za koji su sredstva osigurana preko Europske unije:


                                         Projekt dnevnih bolnica treba završiti do ljeta, a onda do kraja godine bi se u te prostore trebao ugraditi novi linearni akcelerator vrijednosti 30-ak milijuna kuna tako da naši maligni bolesnici ne bi imali više potrebe ići prema klinikama prema Splitu odnosno Zagrebu - poručio je ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.