Hrvatski radio

Radio Zadar

Uspješno provedena i četvrta, ujedno posljednja faza projekta za suzbijanje siromaštva u Zadarskoj županiji

17.03.2023.

12:49

Autor: Anita Perica

Caritas Zadarske nadbiskupije

Caritas Zadarske nadbiskupije

Foto: Anita Perica / HRT Radio Zadar

Caritas Zadarske nadbiskupije uspješno je proveo i četvrtu, ujedno posljednju fazu projekta - Suzbijanje siromaštva u Zadarskoj županiji podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Tim je projektom od 2016. godine svakodnevno bilo obuhvaćeno oko dvije tisuće osoba u potrebi kojima su dijeljeni paketi hrane u socijalnoj samoposluzi ili pak gotovi obroci pripremani u pučkim kuhinjama u Zadru i Benkovcu, a pomoć je pružena i u drugim oblicima, primjerice higijenskim potrepštinama ili školskom priboru – navela je uz ostalo voditeljica projekta Danijela Stipanić Graf. 

                                         Caritas Zadarske nadbiskupije je jedna od samo tri organizacije u Hrvatskoj koje su provodile projekte u sve četiri faze. U te četiri faze korisnicima smo osigurali pomoć u hrani i materijalnu pomoć te smo koristili sredstva tehničke pomoći. Ukupna vrijednost sva četiri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava je 16.761.647,00 kuna. Podijelili smo ukupno 407 tisuća 910 gotovih obroka i 12 tisuća 375 paketa hrane – kazala je, uz ostalo, voditeljica projekta Danijela Stipanić Graf koja je detaljno navela sve oblike pomoći te koliko je sredstava utrošeno.


                                          Svi korisnici nisu obuhvaćeni ovim projektom, normalno, mi imamo daleko veći broj korisnika, ali zahvaljujući podršci naše Nadbiskupije, lokalne zajednice, Grada Zadra i Zadarske županije koji financijski podupiru ove naše projekte, ove elementarne projekte, mislim na kuhinje i na socijalnu samoposlugu, mi smo tu i možemo svakog primiti i svakom pomoći – dodala je, uz ostalo, Mirjana Tadić zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa.


Danijela Stipanić Graf i Mirjana Tadić - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.