Hrvatski radio

Radio Zadar

Gimnazijalci Franje Petrića najbolji na maturi iz Hrvatskog jezika

01.02.2023.

12:18

Autor: Anita Perica

Ilustracija - ispit državne mature

Ilustracija - ispit državne mature

Foto: Sandra Simunovic / Pixsell

Prošlogodišnji maturanti Gimnazije Franje Petrića u Zadru najbolje su napisali ispit mature iz Hrvatskoga jezika i to s prosječnom ocjenom 4,47 - pokazuju podaci iz Školskog e-Rudnika Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ravnateljica škole Blanka Pedišić ne krije ponos zbog postignutog uspjeha koji vidi i kao potvrdu otpornosti koju je ova škola pokazala u pandemijskim uvjetima:

                                          Možda ću zvučati neskromno, ali što ću, moram reći ono što doista mislim, a to je da me taj podatak nije iznenadio, barem ne previše, jer znam kakva su djeca, znam kakvi su nastavnici…Profesorica Nikolina i ta djeca slomili su floskulu da je Covid i online nastava kriva za sve. Eto, možda je to i najveći uspjeh, pokazala je da nijedna teškoća nije toliko teška kad se radi i kad se dobro radi da i rezultati budu dobri – kazala je, uz ostalo, u razgovoru za naš Jutarnji program Blanka Pedišić, ravnateljica zadarske Gimnazije Franje Petrića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.