Hrvatski radio

Radio Zadar

U cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Zadru održava se 16. tjedan psihologije

21.02.2023.

13:24

Autor: Anita Perica

Mozak, ilustracija

Mozak, ilustracija

Foto: Triff / Shutterstock

Cilj je zaštita mentalnoga zdravlja građana te približavanje psihologije kao struke pojedincima i javnosti.


Pravednost, stres, roditeljstvo, seksualno nasilje - samo su dio aktualnih tema 16. Tjedna psihologije u Zadru. Cilj je, kao što smo kazali, zaštita mentalnoga zdravlja građana te približavanje psihologije kao struke pojedincima i javnosti, pa se tako tjedan prolongirao na tri tjedna - doznajemo od koordinatorice manifestacije Ane Slišković, profesorice s Odjela za psihologiju zadarskog Sveučilišta. Pripremljen je čitav niz aktivnosti, radionica i predavanja, a program je dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta, Odjela za psihologiju i studentskog Savjetovališta.


Ana Slišković

Imamo kumulaciju stresnih događaja - od rata, preko prirodnih nepogoda, pandemije pa sve do, kako navodi Josip Lopižić predsjednik Hrvatskog psihološkog društva, najnovijih društvenih zbivanja poput uvođenja eura ili ulaska u Schengen. Ne čudi stoga zanimanje za teme iz područja zaštite mentalnoga zdravlja 

Pokušavamo pokazati da rješenja postoje, da se stvari mogu riješiti, da psihologija i kolege i kolegice stručnjaci ljudima život mogu učiniti ljepšim.

Josip Lopižić

Tjedan psihologije održava se u oko 90 gradova i mjesta diljem Hrvatske, a sudjeluje više od 700 stručnjaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.