Hrvatski radio

Drugi program

Proljeće u Hulahopu

16.03.2022.

09:28

Autor: Jasmina Mednolučanin

Šafran

Šafran

Foto: Jasmina Mednolučanin / -

„Dok god osjećam povjetarac u svojoj kosi

I dok vidim sunce koje sija po lišću

Ja neću tražiti više.

Što mi još sudbina može dati

Do života koji se živi u trenutku...“


Tako je davnih dana zborio pjesnik Fernando Pessoa. Njegove riječi razumijemo još lakše. Svi! Bez iznimke! No, živjeti u sadašnjem trenutku, kao da sutra ne postoji, usprkos onom jučer, u inat onom sutra - eh, to nam već nešto teže pada! A, uživati u proljeću koje nam kalendarski ove godine stiže 20. ožujka u 16:33 sati, ove nedjelje, ništa lakše, barem glazbeno. Jer proljeće i pjesme proljetne tematike jedna su od tema sljedećeg izdanja vašeg omiljenog retro magazina. 

I dok će nekima od proljeće otpočeti s vjetrom, nekima će možda netko u život unijeti radost proljetnog sunca, o kojem pjevaju Bijele strijele. 

Nadamo se kako će vas ove nedjelje naš proljetni niz retro uspješnica barem malo potaknuti da zimi kažete zbogom, dopustite vjetru pokvariti vam frizuru, suncu da vam pomiluje lice, i kako ćete si barem na tren dopustiti zaljubiti u neki šafran koji je pobijedio zimu! 


Zavrtimo Hulahop zajedno ove nedjelje od 10 sati i glazbom pozdravimo proljeće. Do tad, podijelite s nama na Facebooku, kojim ćete retro pjesmama vi pozdraviti proljeće, pošaljite nam fotografiju vašeg vrta, možda nekog proljetnog cvijeta na kojeg ste naišli tijekom šetnje, a koji se već oprostio sa zimom.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Hulahop

Nedjeljom se družimo u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Poslušajte u Slušaonici