Hrvatski radio

Radio Osijek

Čajem protiv pušenja

14.04.2022.

12:34

Autor: Željka Bačić

Župan Ivan Anušić i poduzetnik Luka Soldo

Župan Ivan Anušić i poduzetnik Luka Soldo

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Luka Soldo iz Podolja ima 22 godine, studira pravo, a prije dvije godine pokrenuo je tvrtku Herbie i proizvodnju čaja kojom se rješava problem nikotinske ovisnosti. Dajući mu potporu, danas ga je primio i župan Ivan Anušić. 

Mladi poduzetnik Luka Soldo ističe kako je početak težak, ali da postoje načini kako pokrenuti posao. Županija osječko- baranjska pozdravlja svaku uspješnu ideju i dat će joj potporu, kaže župan Ivan Anušić. Ističe kako je ovaj projekt hvale vrijedan te da će Županija uvijek pomagati ideje, obrtništvo i poduzetništvo. Podsjetio je na mogućnosti za prijavljivanje na natječaje kako bi se posao mladog poduzetnika mogao razvijati.

 Luka Soldo dodaje kako je početak pokretanja posla težak, ali da uvijek postoje načini ako imaš volju pojašnjava kako njegov proizvod sadrži 13 sastojaka, među kojima i divizmu, divlji duhan, mentu, medvjedak, hmelj, lavanda i matičnjak te da stalno rade na novim okusima čaja, za sada ih imaju pet.

Tvrtka nastoji proizvodom obuhvatiti i manja mjesta- pored Zagreba, Zadra, Rijeke, Splita i Osijeka. Nedavno su se predstavili na sajmu Barceloni, a uskoro će izvoziti i u Sloveniju. Tvrtka Herbie ide i na Kickstarter i kampanjom crowdfunding financiranja želi prikupiti 1.500 dolara kako bi ušl u bolji marketing. Cilj je, kaže Soldo, upoznati javnost s brendom i proizvodom od biljnih mješavina pomoću kojih će se odreći pušenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.