Hrvatski radio

Radio Osijek

DP-u pristupio Dragutin Grabrović, brinut će o obrtu i turizmu

03.07.2023.

13:52

Autor: Željka Bačić

DP-u pristupio Dragutin Grabrović, brinut će o obrtu i turizmu

DP-u pristupio Dragutin Grabrović, brinut će o obrtu i turizmu

Foto: Željjka Bačić / Radio Osijek

Ogranak Domovinskog pokreta grada Osijeka danas je predstavio novo pojačanje u svojim redovima – Dragutina Grabrovića, uspješnoga obrtnika, koji je svojedobno bio na čelu gradske i županijske Obrtničke komore.

Grabrović ističe kako nam je država „pomalo bolesna” te da će njegovo iskustvo pomoći u poboljšanju stanja, što će pokazati u vođenju Odbora za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i financije. „Sada samo spominjemo EU sredstva, a nekada smo radili, sami stvarali i živjeli, a to moramo i danas”, zaključio je.


Predsjednica osječkog Ogranka Domovinskog pokreta Jesenka Ricl najavila je na današnjoj konferenciji za novinare tematsku sjednicu Gradskog vijeća u srijedu, na kojoj će tema biti borba protiv komaraca, što je, uz potporu oporbenih vijećnika, pokrenuo Domovinski pokret. Od hrvatske Vlade očekuje da ne pristupaju problemu po dvostrukim mjerilima. HDZ je na vlasti u Osijeku i dobio je sredstva za komarce, dok Vukovar, tridesetak kilometara dalje, nije. Skrb treba biti jednaka za sve građane, posebice jer je riječ o javno zdravstvenom problemu, a ne komunalnom. Kako je rekla, Domovinski pokret želi jednaku skrb za sve građane bez obzira na političku opciju i mjesto življenja. Podsjetila je i na problem vozača tramvaja u vrijeme prelaska prometa na autobuse zbog obnove, pitala se i što se događa s manifestacijom Zemlja bez granica koja se širi izvan Osijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.