Hrvatski radio

Radio Osijek

Pedesetak sudionika na Memorijalnoj utrci „Crveni fićo”

27.06.2023.

21:35

Autor: Željka Bačić

Maraton uoči Dana osječkih branitelja

Maraton uoči Dana osječkih branitelja

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Ni kiša nije spriječila sudionike u utrci od Nemetina do spomenika Crvenom fići. Tradicionalno, krenuli su od Spomen obilježja logoraša u Nemetinu te do Osijeka i mjesta gdje Crveni fićo gazi tenk pretrčali 9 kilometara u znak sjećanja na branitelje i na svakoga tko je živio u Osijeku od 1991. do mirne reintegracije. 

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnica Osječko-baranjske županije Damir Buljević zahvalio je svima i posebno naglasio kako i danas pokazuju zajedništvo, a zajedništvo je iznjedrilo pobjedu u Domovinskom ratu.

Šime Budiša dragovoljac je Domovinskog rata, ratni vojni invalid i 27. lipnja proživljava kao da je bio jučer, jer oko legendarnog fiće su se okupili njegovi suborci i prijatelji. Nije lako prisjećati se teških dana Domovinskog rata, ali uvijek će, kaže, zahvaljivati svima koji su dali svoj život, oni moraju biti u sjećanjima sve dok je Hrvatske.

Galerija
Maraton uoči Dana osječkih branitelja, Foto: Željka Bačić/Radio Osijek
Maraton uoči Dana osječkih branitelja, Foto: Željka Bačić/Radio OsijekMaraton uoči Dana osječkih branitelja, Foto: Željka Bačić/Radio OsijekMaraton uoči Dana osječkih branitelja, Foto: Željka Bačić/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.