Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječke vrtiće pohađat će 3.321 dijete u 164 skupine

31.08.2023.

14:54

Autor: HRT/Radio Osijek

Radić u Tratinčici

Radić u Tratinčici

Foto: Grad Osijek / .

Osječki gradonačelnik Ivan Radić posjetio je danas Dječji vrtić Tratinčica i uvjerio se kako je sve spremno za sutra, za početak nove pedagoške godine. 

Vrtić Tratinčica Osijek

Vrtić Tratinčica Osijek

Foto: Grad OSijek / .

Vrtić je proširen i obnovljen, a prvi put kreće i skupina za djecu s poteškoćama u razvoju. Od ukupno upisanih mališana, čak je 1004 novoupisanih, što je dvostruko više nego 2021., kada je ova vlast preuzela odgovornost - istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić i dodao kako Grad za vrtiće sada izdvaja 8,7 milijuna eura. 


Obnovljeni su i prošireni dječji vrtići Tratinčica, Ivančica, Krijesnica, i Nevičica, u kojima je smješteno 9 novih skupina, a još 5 ih je u Pučkom učilištu i 2 u Pastoralnom centru u Tenji. Gradonačelnik je time izrazio zadovoljstvo i najavio nova ulaganja iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, za izgradnju 3 i proširenje 2 vrtića sa 4 milijuna bespovratnih sredstava. Podsjetio je kako su u zadnjih 30 godina izgrađena samo dva vrtiće, a sada je broj vrtića i mjesta za djecu znatno povećava. Uz to, Ivan Radić je najavio uređenje vrtića u središtu grada nakon odluke Visokog trgovačkog suda o objektu u Školskoj ulici koji trenutačno koristi privatna gimnazija.


Posebno zadovoljstvo danas je u Tratinčici izrazila ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek jer je napokon otvorena još jedna skupina za djecu s teškoćama u razvoju. Uz to, doznačena su i sredstva za program Erasmus, koji će pomoći u podizanju kvalitete rada u jaslicama, s djecom s posebnim potrebama te u alternativnim programima. Zadovoljna je i obnovljenom didatktikom i zapošljavanjem mladih. Dinka Šimić je u srpnju završila fakulteti i odmah ovdje dobila posao. Raduje se početku rada i ovoj pedagoškoj godini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.