Hrvatski radio

Drugi program

HDU - priznanja za Hrvatski radio

24.04.2022.

21:27

Autor: Hrvatski radio

Zlatko Turkalj Turki i Eliana Čandrlić Glibota primili priznanja

Zlatko Turkalj Turki i Eliana Čandrlić Glibota primili priznanja

Foto: - / HDU

Na Svjetski dan prodavaonica ploča, u subotu, 23. travnja, Hrvatska diskografska udruga dodijelila je priznanja Hrvatskome radiju. Glavna urednica programa Hrvatskoga radija Eliana Čandrlić Glibota primila je posebno priznanje za organiziranje i promicanje kulturne glazbene vrijednosti, a za poseban osobni doprinos priznanje je dobio i Zlatko Turkalj Turki.


Središnji događaj obilježavanja Dana prodavaonica ploča u Hrvatskoj bio je u znaku glazbenica i odlično organizirane promocije vinilnog izdanja albuma "Ja sam žena". Riječ je o svojevrsnom soundtracku knjige "73 priče o albumima – žene u stihu, glazbi i interpretaciji" autora Zlatka Turkalja, a u izdanju Hrvatske diskografske udruge. 


Na promociji tog hvalevrijednog projekta koji je počeo s emitiranjem dokumentarnog serijala "Žene u glazbenoj industriji" na Drugom programu Hrvatskoga radija, govorile su glazbene dive Meri Cetinić, Gabi Novak i Jasna Zlokić, naša predstavnica na Eurosongu Mia Dimšić, predsjednik Hrvatske diskografske udruge Želimir Babogredac, novinar i glazbeni kritičar Zlatko Turkalj Turki te glavna urednica programa Hrvatskoga radija Eliana Čandrlić Glibota.

Galerija
Dan prodavaonica ploča, Foto: -/HDU
Dan prodavaonica ploča, Foto: -/HDU

Promocija je održana u centru Zagreba, u klubu Ritam grada s kojeg seže prekrasan pogled na Trg bana Josipa Jelačića i katedralu.

U ime Hrvatskoga radija posebno priznanje primila je glavna urednica programa Hrvatskoga radija Eliana Čandrlić Glibota. Priznanja je dodijelila Maja Vidmar Klarić.


- Ja bi se ispred Hrvatske diskografske udruge htjela zahvaliti Turkiju, neću dodavati ništa jer su naše glazbene dive sve rekle. Također hvala i Hrvatskom radiju na podršci i mislim da trebamo ići dalje s novim projektima koji će obilježiti neko sljedeće razdoblje. Radimo dobre stvari, radimo nešto što će ostati zapisano i još jednom zahvaljujem, rekla je Maja Vidmar Klarić. 


Na priznanju za osobni doprinos zahvalio se Zlatko Turkalj Turki.

Možeš imati dobru ideju, ali ljudi s kojima radiš koji su tu moraju to prepoznati da bi bilo realizirano.

Zlatko Turkalj Turki

- Prvu ideju, nacrt kada je bio to je odmah podržala Eliana Čandrlić Glibota i Renato Kunić i tako je krenuo projekt. Isto tako knjiga i to sve veliki je bio poticaj i od Maje i od Želimira. Zajedno smo promišljali i zato i je ovaj koncept ovako potpun s vinilom, istaknuo je.


Poticaj je, dodaje, bio i EBU čija je HRT članica i godina žena. 


- Zato smo se okupili i rekli pa mi imamo toliko sjajnih dama, kantautorica, autorica, pjevačica i zato smo krenuli u ovaj projekt i ja se i njima zahvaljujem. Ova priznanja, ovaj projekt je naš zajednički uspjeh, zahvalio je Turki.


U nastavku pogledajte prilog iz Vijesti iz kulture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.