Hrvatski radio

Treći program

OPERette, gala koncert opernih i operetnih ulomaka

07.09.2023.

18:48

Autor: Zrinka Matić

OPERette

OPERette

Foto: OPERette / Rab

Izravni prijenos gala koncerta OPERette, u povodu 80. rođendana primadone Dunje Vejzović. Koncert izravno prenosimo iz Ljetnog kina u Rabu, a program opernih i operetnih ulomaka izvode nekadašnji studenti Dunje Vejzović, solisti: Evelin Novak, sopran, Diana Haller, mezzosopran, Ivan Turšić, tenor i Krešimir Stražanac, bas-bariton, te Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, pod ravnanjem Valentina Egela.

Prilika je slavljenička, a program želi slaviti ljepotu života, kako je rekao u razgovoru maestro Valentin Egel, koji u suglasju sa solistima i Dunjom Vejzović na program postavlja ulomke Rossinijevog belcanta, u operama Talijanka u Alžiru, Put u Reims i Pepeljuga, kao i Spiel-opere Alberta Lortzinga, Wildschütz, francuskih romantičnih opera Jacquesa Offenbacha – Hoffmannove priče, i Georgesa Bizeta – Biserari, ali i bečkih i berlinskih opereta, iz pera Johanna Straussa ml., Franza Lehara, Carla Millöckera, Emmericha Kálmána, Roberta Stolza, te Ive Tijardovića. Rab je već tradicionalno mjesto okupljanja glazbenika na majstorskim tečajevima primadone Dunje Vejzović, ali ove godine, kako napominje, organizira prvi koncert s profesionalnim pjevačima, nekadašnjim studentima, koji su danas solisti svjetske klase: sopranistica Evelin Novak, mezzosopranistica Diana Haller, tenor Ivan Turšić i bas-bariton Krešimir Stražanac, uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, želeći pokrenuti tradiciju takvih koncerata za naredna rapska ljeta.

Koncert prenosimo izravno od 21.00 sat.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

Tri mezzosoprana

Marijana Radev, Nada Puttar Gold, Biserka Cvejić

Vezani sadržaj

Emisija

Opera na Trećem

Subotnja večer rezervirana je za operu uz atraktivni program iz najelitnijih svjetskih opernih kuća. Svakog tjedna možete uživati u izvedbama iz milanske Scale, Metropolitan Opere, pariške Opere, Bečke državne opere i mnogih drugih.

Poslušajte u Slušaonici