Putovi hrvatske glazbe

Putovi hrvatske glazbe

Emisija pokrenuta godine 2000. posvećena je hrvatskoj glazbi i glazbenicima, uz aktualnosti i glavne teme zbivanja u hrvatskom glazbenom okruženju. U talk show formatu ugošćuje uživo skladatelje, tumače glazbe i sve posrednike koji čine glazbenu sredinu našeg prostora. Povremeno se emitira izvan studija, ili u formatu dokumentarne reportaže.

Posljednje emisije

Petak, 15.02.2019 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti dubrovačke glazbe

Putovi hrvatske glazbe u svojoj 19. sezoni emitiranja svoj temat "put povijesti" nastavljaju reportažom sa svečanog koncerta proslave 90. obljetnice Umjetničke škole "Luka Sorkočević" u Dubrovniku. U dane feste Sv. Vlaha programom djela dubrovačkih skladatelja prošloga je tjedna nastupio orkestar škole i Dubrovački simfonijski orkestar pod dirigentskim vodstvom ravnatelja škole, dirigenta Slobodana Begića. Ostvarene su čak tri praizvedbe suvremenih skladatelja - "Koncert za orkestar" Ivana Končića, "You will never never never know me" Frane Đurovića i "Koncert za violinu - Profumi del tempo" Petra Obradovića. A rasporedom u kojem su izvedene skladbe Luke Sorkočevića, Nene Ćorak i Petra Sagera, zaokružena je glazbena panorama grada. U emisiji donosimo reportažu i ulomke s koncerta iz Dubrovnika, uz izjave Slobodana Begića, te pedagoginje Marije Grazio i skladateljice Nene Ćorak, a gosti su nam skladatelji čije su skladbe praizvedene u Franjevačkoj crkvi.

Petak, 08.02.2019 11:00

Emisija 08.02.2019.

Glazbena škola "Luka Sorkočević" iz Dubrovnika ove godine slavi 90. obljetnicu postojanja. U četvrtak je održan posebni koncert kojem ćemo posvetiti emisiju idući petak, a u današnjoj emisiji sviramo glazbu iz Dubrovnika.

Petak, 01.02.2019 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti skladatelja, pedagoga i orguljaša Ivana Božičevića

Recentno objavljeni nosač zvuka "The Moonpiper" objedinjuje kreativna ostvarenja Ivana Božičevića kao skladatelja, orguljaša i producenta, s kojim komentiramo raspon od tridesetak godina koje CD skladateljski obuhvaća. Donosimo također nove snimke izvedbi Božičevićevih komornih skladbi, kao i prisjećanje na Marittimo i negdašnji projekt Splithesis. U emisiji ćemo iz obilja događanja za Noć muzeja najaviti koncert Ivane Jelača u Dubrovniku na povijesnom glazbalu iz radionice znamenitog graditelja Antona Waltera, i višestruke aktivnosti u Hrvatskom glazbenom zavodu koje će pojasniti Nada Bezić - uz tragove dvaju radijskih dokumentaraca (o Walterovu fortepianu i odjecima HGZ-a) koji pridonose medijskim promicanjima muzejskih vrijednosti.

Petak, 25.01.2019 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti orguljaške glazbe u tumačenjima i projektima orguljašice i pedagoginje Ljerke Očić

Od najstarijih orgulja u Hrvatskoj do najnovijih nedavno svečanim koncertom predstavljenih, u emisiji Putovi hrvatske glazbe donosimo put povijesti tumačenja i projekata orguljašice i pedagoginje Ljerke Očić. Istraživanja i predstavljanja baštine hrvatskih skladbi ali i instrumenata, te suradnja sa suvremenim skladateljima i djelatnosti jedinstvenog društva za promicanje orguljske umjetnosti, tematski uokviruju razgovor uz biranu glazbu s brojnih diskografskih ostvarenja.

Najave

Putovi hrvatske glazbe

Petak, 22.02.2019. 11:00 - 13:00

Putovi hrvatske glazbe otvaraju priču puta povijesti glazbenika, skladatelja i glazbenog producenta Petka Kantardžijeva-Mlinca, kojem je nedavno objavljen autorski album u nizu "Gold collection" s najvećim uspješnicama njegova autorskoga rada. ...

Sve najave