Putovi hrvatske glazbe

Putovi hrvatske glazbe

Emisija pokrenuta godine 2000. posvećena je hrvatskoj glazbi i glazbenicima, uz aktualnosti i glavne teme zbivanja u hrvatskom glazbenom okruženju. U talk show formatu ugošćuje uživo skladatelje, tumače glazbe i sve posrednike koji čine glazbenu sredinu našeg prostora. Povremeno se emitira izvan studija, ili u formatu dokumentarne reportaže.

Posljednje emisije

Petak, 12.04.2019 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Praizvedbe hrvatskih skladateljica na 30. MBZ-u

Uz aktualno izdanje obljetničkog 30. Muzičkog biennala Zagreb u emisiji (u skraćenom terminu do 12 sati) pozornost usmjeravamo na praizvedbe hrvatskih skladateljica. Naše će gošće u studiju biti Ana Horvat, Ivana Kiš, Sanja Drakulić, Margareta Ferek-Petrić i Mirela Ivičević.

Petak, 05.04.2019 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Povijesni projekt Muzičke akademije u Zagrebu: Introspekcija

U tematu naše 19. sezone "put povijesti" predstavljamo zanimljiv i uistinu povijesni projekt Muzičke akademije u Zagrebu koji na osebujan način istražuje stvaralaštvo i interpretaciju glazbene umjetnosti. "Introspekcija - metamorfoza djela kroz različite medije" naslov je projekta koji je u kreativnome procesu okupio skladatelje s Odsjeka za kompoziciju i teoriju glazbe i izvođače s Odsjeka za klavir, čembalo i orgulje. Postojeće klavirske kompozicije Zlatka Tanodija, Frane Đurovića, Vjekoslava Nježića i Krešimira Seletkovića koje su odabrane za ovaj projekt snimljene su, a potom su skladatelji iz tih snimaka ostvarili u elektroničkome mediju novo djelo. Koncertna promocija održana je u utorak 02. travnja kada su u Multimedijskom studiju Muzičke akademije svirali Srebrenka Poljak, Katarina Krpan, Danijel Detoni i Filip Fak, a posjetiteljima su reproducirane i nove elektroničke skladbe četvorice skladatelja. U emisiji ugošćujemo skladatelje u razgovoru o stvaralačkome procesu, te osobitostima kreacije u elektroničkome mediju.

Petak, 29.03.2019 12:00

In memoriam Bogdan Gagić - "Učinio sam sve što sam mogao"

U četvrtak je (28.03.2019.) u 88. godini preminuo dugogodišnji profesor na ADU, skladatelj, pijanist i glazbeni pedagog. U spomen na dragog sugovornika donosimo emisiju snimljenu uz njegov 85. rođendan, koja je emitirana u listopadu 2016. godine.

Petak, 29.03.2019 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti Papandopulo kvarteta; in memoriam Bogdan Gagić

Putovi hrvatske glazbe ugošćuju članove saksofonističkog Papandopulo kvarteta u predstavljanju najnovijih skladbi recentno praizvedenih, ali i djela koja su hrvatski skladatelji pisali za ovaj ansambl u njihovu putu povijesti. Naši gosti bit će Goran Jurković i Tomislav Žužak u zagrebačkom, i Gordan Tudor u splitskom studiju.

Najave

Putovi hrvatske glazbe

Petak, 19.04.2019. 11:00 - 13:00

U emisiji donosimo odabir glazbe koja promišlja muku i smrt Kristovu (Muka Borisa Papandopula i Golgota Antuna Tomislava Šabana) te duhovne kontemplacije (Tri duhovna stiha Anđelka Klobučara i Miserere Srećka ...

Sve najave