Hrvatski radio

Prvi program

Božić dolazi na HRTi

24.11.2022.

13:08

Autor: Ana Hotko

Vizual projekta "Božić dolazi"

Vizual projekta "Božić dolazi"

Foto: - / HRT

Hrvatski radio na multimedijskoj platformi HRTi pokreće online kanal s najboljim božićnim pjesmama, kojima će slušatelje uvesti u najradosnije doba godine.

U razdoblju darivanja, Hrvatski radio na platformi HRTi svojim slušateljima na dar donosi glazbenu poslasticu "Božić dolazi". Korisnici te multimedijske platforme imat će priliku slušati samo najbolje božićne pjesme prema izboru najboljih glazbenih urednika Hrvatskoga radija. Bez reklama, samo glazba.


- "Božić dolazi" je za sve one koji će peći kolače, okupljati svoje obitelji i kojima treba upravo božićni ugođaj. Najbolja playlista najboljih glazbenih urednika Hrvatskoga radija s najboljim božićnim pjesmama – to je naš dar vama u mjesecu darivanja, da se možete opustiti da je netko za vas složio odličnu playlistu uz koju možete pjevati, uživati i dobro se zabavljati u svojim obiteljima. Ali to nije sve. Naš mjesec darivanja protegnut će se zapravo na cijelu iduću godinu. Nakon programa "Božić dolazi", koji ide do kraja godine, uvodimo čak sedam novih glazbenih streamova. Rock, pop, jazz, klasika, etno glazba, klapske pjesme, tamburaške pjesme – sve to na specijaliziranim streamovima Hrvatskoga radija - najavila je glavna urednica programa Hrvatskog radija, Eliana Čandrlić Glibota.


- Postoje skladbe koje s razlogom nose naziv evergreena ili vječno zelenih melodija i koje rado slušamo svake godine, pa su na neki način postali pop i rock klasici. U tu kategoriju spadaju i najljepše božićne pjesme koje će slušatelji imati priliku slušati. Bit će tu glazba od 1950-ih godina do danas, ali ponavljam bit će to najljepše božićne pjesme koje zaslužuju naziv evergreena i koje svake godine donose ozračje veselja, radosti, mira i malo sjete i nostalgije - pojasnio je jedan od glazbenih urednika Hrvatskoga radija koji su zaduženi za najljepšu božićnu playlistu, Marin Margitić.


Cijeli projekt održava se pod budnim okom i uhom urednika programskog odjela Glazbeni sadržaji Hrvatskoga radija, Željka Barbe


- Sve vas pozivam da posjetite stream Hrvatskoga radija na multimedijskoj platformi HRTi, na kojoj smo pripremili 24 sata samo božićnih pjesama. Krećemo 27. studenog i stream će biti dostupan do 1. siječnja 2023. - zaključio je Barba.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.