Hrvatski radio

Prvi program

Grupa Grad predstavila "Brdo" novih pjesama

31.03.2023.

12:38

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Grupa Grad

Grupa Grad

Foto: Petar Kürschner Jr. / Dallas Records

Nove singlove, najave glazbenih događanja i izvješća s koncerata, uz razgovore sa sudionicima domaće pop i rock scene možete slušati petkom od 14:00 sati na Prvome programu Hrvatskoga radija.

Prije dvije godine riječki Grad objavio je bogatu dvostruku kompilaciju „best of & band on“ na kojoj je sabrana njihova diskografija, od početaka 1985. i demo faze do hvaljenih i omiljenih koncertnih dragulja. Iste 2021. godine, objavom singla "Deset", ova legendarna riječka institucija najavila je povratak na glazbenu scenu potvrđujući davno utemeljenu krilaticu “Grad nije bend, Grad je dijagnoza”.


Danas Grad čine Dean Škaljac (vokal), Orijen Modrušan (gitara), Igor Stevanović – Stiv (gitara), Sergej Hofman (bas) i Branko Kovačić (bubnjevi). Ovih dana, nakon 13 godina diskografske pauze, Grad s velikim zadovoljstvom predstavlja javnosti devet novih pjesama i svoj novi autorski album „Brdo“ o kojem će u emisiji "S domaće pop i rock scene" Robert Urlić porazgovarati s frontmenom benda Deanom Škaljcem.


Naslovnica albuma "Brdo" grupe Grad (Dallas Records, 2023.)

Naslovnica albuma "Brdo" grupe Grad (Dallas Records, 2023.)

Foto: - / Dallas Records

Duo Cura i dečko čine Vanesa Petrac i Ivan Marojević, zaljubljeni glazbeni par iz Zagreba koji se bavi performansom uživo. Na svojim nastupima kreiraju nevjerojatnu atmosferu, osebujan zvuk i poseban odnos s publikom, a kako je bilo na prošlotjednom koncertu u zagrebačkoj Močvari donosi glazbeni reporter Igor Jurilj. 


Najavljujemo i koncerte Gorana Bareta i Majki, Antenata, Alena Vitasovića, Zabranjenog pušenja i Nike Turković.


Predstavljamo i nove singlove:

  • Tara Thaller – "Sjajim"
  • Eric – "Gdje je ta ljubav"
  • Gordana Marković – "Niti"
  • Zimizelen – "Iza zavjesa"
  • Pikard – "Da ti budem sve"


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 31. ožujka 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Sigurni na suncu

gošća akademkinja  Mirna Šitum

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici