Hrvatski radio

Prvi program

U tijeku drugi krug glasanja za 30. Porin

07.04.2023.

13:29

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

Logotip 30. dodjele glazbene nagrade Porin

Logotip 30. dodjele glazbene nagrade Porin

Foto: - / Porin

Nove singlove, najave glazbenih događanja i izvješća s koncerata, uz razgovore sa sudionicima domaće pop i rock scene možete slušati petkom od 14:00 sati na Prvome programu Hrvatskoga radija.

Drugi krug glasanja za glazbenu nagradu Porin upravo je u tijeku te će trajati do nedjelje, 9. travnja. Struka će odabrati favorite među 2129 prijava za 37 kategorija, kako je istakla glavna tajnica Porina, Ivana Martinac. Tko je stekao najviše naklonosti biračkoga tijela Porina doznat ćemo 28. travnja na svečanoj i jubilarnoj 30. dodjeli nagrade Porin koja će se održati u Boćarskom domu u Zagrebu.

Tom prigodom uručit će se i tri posebne nagrade Porin za životno djelo. Jedna od njih je, nažalost posthumno, pripala Massimu, dok druge dvije idu u ruke Marijana Bana i Dušana Šarca.


Detalj s proglašenja nominacija za 30. Porin, Zagreb, veljača 2023.

Detalj s proglašenja nominacija za 30. Porin, Zagreb, veljača 2023.

Foto: Julien Duval / Porin

U našim glazbenim vijestima najavit ćemo koncert grupe PipsChips&Videoclips i skorašnju klupsku turneju Parnog valjka, a reći ćemo nešto i o predstojećem koncertu kantautorice Sare Renar kojim će obilježiti svojih prvih deset godina na glazbenoj sceni. Naš glazbeni reporter Igor Jurilj prisustvovao je showcase festivalu MENT koji se prošloga tjedna održao u Ljubljani i na kojem su se predstavili hrvatski izvođači Bad Daughter i Fran Vasilić.


Predstavljamo i nove singlove:

  • Prljavo kazalište – "Stare navike"
  • Elemental – "Hajde ljubavi dođi"
  • Luce – "Proljeće"
  • Tibor – "Doteturat ćemo kući"
  • donniksy – "Siget"
  • Natali Dizdar – "Ocean" (Sun U Remix)


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 7. travnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici