Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Ivan Dečak (Vatra)

17.11.2022.

10:43

Autor: Robert Urlić

Grupa Vatra

Grupa Vatra

Foto: Matija Turkalj / -

Grupa Vatra je ovoga tjedna objavila jubilarni deseti studijski album, "Javi se kad stigneš", a u goste Robertu Urliću stigao je Ivan Dečak koji će nas provesti kroz novo izdanje. 

Grupa Vatra još je 2019. godine obilježila dva desetljeća postojanja. Predvođena autorom i pjevačem Ivanom Dečakom, pokazala je i dokazala kako se samo velikim radom i trudom – naravno, uz talent – može doći do pravih i velikih rezultata. To za jedan bend znači pjesme i albumi koji se slušaju, sviraju na radiju i koncerti s puno publike. Sve su to oni uspjeli, postavši od malog benda veliki sastav koji posljednjih godina izbacuje hitove kao na traci, prometnuvši se u jednu od najprepoznatljivijih i najpopularnijih domaćih grupa.


Osim toga, Dečak se kao autor okrenuo i drugim izvođačima napisavši nekoliko hitova i za Massima ("Nama se nikud ne žuri", "Mali krug velikih ljudi", "Zamisli"). Nije zanemario ni rad na novim pjesmama za matični bend, pa je tako Vatra još u rujnu objavila još jedan singl, "Javi se kad stigneš", kojime najavljuje novo, istoimeno deseto studijsko ostvarenje. Album je objavljen prije dva dana, a danas nam ga Ivan predstavlja u emisiji "S domaće pop i rock scene".


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak, 17. studenog 2022. od 14:05 do 14:45 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Sigurni na suncu

gošća akademkinja  Mirna Šitum

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici