Hrvatski radio

Prvi program

75 godina djelovanja UNICEF-a u Hrvatskoj

20.12.2021.

15:03

Autor: Hrvatski radio

 Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

Foto: Dnevnik HTV-a / IMS

Jedna od prvih pošiljki UNICEF-ove humanitarne pomoći stigla je upravo u Hrvatsku, a nakon toga provedeni su brojni programi koji su obilježili djelovanje UNICEF-a, ali i živote najugroženijih skupina društva među kojima su prvenstveno djeca.


Dječja bolnica u Klaićevoj danas postoji upravo zbog UNICEF-a, u vrijeme Domovinskog rata organizacija je osiguravala lijekove i pružala psihosocijalnu podršku, a reakcija je bila brza i prilikom poplava u Slavoniji te nedavnih potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.


"Stop nasilju među djecom", "Svako dijete treba obitelj" i "Prve tri su najvažnije" jedni su od najpoznatijih programa i slogana koji su promijenili živote djece te osigurali zaštitu i unaprjeđenje dječjih prava u Hrvatskoj.


U širenju UNICEF-ove misije i vizije veliku ulogu imaju njihovi ambasadori među kojima je i mladi srednjoškolac Aleksej Leon Gajica čiji je zadatak predstavljati glas i potrebe djece i mladih diljem zemlje.


Kako se snalazi kao mladi ambasador, koji su sve rezultati truda i ulaganja UNICEF-a u djecu i mlade, na temelju kojih analiza osmišljavaju i provode programe u području obrazovanja i na što se organizacija planira fokusirati u budućnosti - tema je emisije Izvan okvira.Jednog dana kad UNICEF neće biti potreban onda ćemo znati da smo napravili stvarnu promjenu i da imamo kvalitetno društvo.

Aleksej Leon Gajica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izvan okvira

Što je cjeloživotno obrazovanje, kako naučiti djecu i mlade životu i koji su problemi učenika, studenata, profesora i znanstvenika govori emisija o obrazovnoj politici, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju - Izvan okvira.

Poslušajte u Slušaonici