Hrvatski radio

Prvi program

World Skills Croatia 2022.

20.05.2022.

12:34

Autor: Hrvatski radio

World Skills

World Skills

Foto: Ivana Sučić / -

Natjecanje World Skills Croatia najveći je obrazovni događaj koji okuplja najbolje učenike strukovnih škola, njihove mentore, buduće poslodavce, ali i učenike osnovnih škola koji još nisu odabrali srednju školu.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je treće po redu natjecanje strukovnih škola, World Skills Croatia, na kojem su učenici pokazali svoja znanja i vještine u gotovo 50 različitih strukovnih disciplina. Na zagrebačkom velesajmu, gdje je održan događaj, posjetitelji su mogli pomusti kravu, dobiti recept za tjesteninu od sipe, porazgovarati s budućim članovima i članicama tima interventne policije, a neki su možda napokon pronašli itekako tražene keramičare, stolare i zidare.

Natjecanje je dio projekta "Modernizacija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja" kojim bi se napokon trebala provesti dugo iščekivana reforma ovog dijela sustava.

Koga smo još od strukovnjaka upoznali i što smo saznali o njihovim obrazovnim programima i mogućnostima koje nude učenicima - poslušajte u emisiji Izvan okvira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izvan okvira

Što je cjeloživotno obrazovanje, kako naučiti djecu i mlade životu i koji su problemi učenika, studenata, profesora i znanstvenika govori emisija o obrazovnoj politici, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju - Izvan okvira.

Poslušajte u Slušaonici