Hrvatski radio

Prvi program

Obrazovanje primalja za budućnost

29.04.2022.

13:09

Autor: Hrvatski radio

Škola za primalje u Zagrebu

Škola za primalje u Zagrebu

Foto: Ivana Sučić / -

Primaljstvo je jedna od najstarijih medicinskih struka, a prema zapisima iz povijesti, briga o rodiljama bila je pokazatelj društvenog razvoja. Međunarodni dan primaljstva obilježava se 5. svibnja i svake godine je prilika da se ukaže na važnost ulaganja u ovu plemenitu struku.

Koliko je bitno raditi na unaprjeđenju primaljstva itekako su svjesni u Školi za primalje u Zagrebu. Uz redovan obrazovni program provode brojne europske projekte, nedavno su održali desetodnevni susret u Orahovici s mladima iz Jordana, Rumunjske i Portugala, a posjetili su i studij primaljstva u Danskoj.


Cilj im je kroz projekte učenicima i djelatnicima prenijeti vještine i znanja koja će ih pripremiti za budućnost u primaljstvu, ali i drugim područjima života. Što su nakon iskustva u Danskoj odlučili pokrenuti u svojoj školi, u čemu su se učenici osnažili nakon provedbe projekta "Prepare yourself for the future" i što očekuju od reforme strukovnog obrazovanja kada je riječ o primaljstvu - poslušajte u emisiji Izvan okvira.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izvan okvira

Što je cjeloživotno obrazovanje, kako naučiti djecu i mlade životu i koji su problemi učenika, studenata, profesora i znanstvenika govori emisija o obrazovnoj politici, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju - Izvan okvira.

Poslušajte u Slušaonici