Hrvatski radio

Prvi program

I biti u bedu ponekad je u redu

02.02.2022.

12:30

Autor: Hrvatski radio

Učenici Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Zagrebu

Učenici Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Zagrebu

Foto: Ivana Sučić / -

Učenici Obrtničke i industrijske škole u Zagrebu odlučili su progovoriti o svojim emocijama i razlozima zbog kojih se ponekad osjećaju loše kroz projekt "I biti u bedu ponekad je u redu".

Ljudi oko mene uopće ne znaju što se događa u mojoj duši

Učenik/ica

Udruga za mlade Mediatalenti djeluje u zagrebačkoj Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi koja učenicima nudi mogućnost da, osim što uče biti dimnjačari, tesari i zidari, stječu nove vještine kroz medijsko izražavanje.


Mediatalenti su nedavno objavili svoj najnoviji video pod nazivom "I biti u bedu ponekad je u redu" što je ujedno ime i projekta koji se u protekloj godini provodio u školi u financijsku podršku Grada Zagreba. Projekt je obuhvatio  gotovo 170 učenika i oko 50 djelatnika škole, a krajnji cilj je bio osnažiti učenike u području mentalnog zdravlja i prevenirati probleme u ponašanju koji su nerijetko posljedica tuge, ljutnje i strahova koje učenici osjećaju.


Što su nam otkrili o svojim emocijama, ali i svemu što su naučili kroz projekt "I biti u bedu ponekad je u redu" - saznajte u emisiji Izvan okvira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izvan okvira

Što je cjeloživotno obrazovanje, kako naučiti djecu i mlade životu i koji su problemi učenika, studenata, profesora i znanstvenika govori emisija o obrazovnoj politici, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju - Izvan okvira.

Poslušajte u Slušaonici