Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dvigrad potencijal povijesti za turizam 14.10.2021.

14.10.2021.

18:30

Autor: Hrvatski Radio

Nepregledno blago

Nepregledno blago

Foto: HRT / HRT

Kristina Džin, arheologinja i voditeljica niza projekata koji su u funkciji revitalizacije arheološke baštine Istre i Dalmacije za veču vidljivost kulturnog turizma, govori o Dvigradu, ruševni srednjega vijeka. Dvigrad je kulturno dobro RH. Smješten je u Limskoj drazi, dubokoj udolini koja se proteže od Limskoga kanala do Pazina. Danas je namijenjen izletnicima i posjetiteljima koncerata. Dodatnim suvremenim metodama vizualizacije ističe Džin za emisiju, posebice bi u prvi plan Hrvatska bi mogla istaknuti važnost urušene crkve, Svete Sofije čiji su nalazi ranog zidnog slikarstva jedinstveni u ovom dijelu Europe.

"Nepregledno blago" radijski pregledavamo četvrtkom u 18 sati i 30 minuta! Urednica je Vesna Jurić Rukavina.

Dvigrad 2021-10-14

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici