Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nagrada Grada i Radio Sljemenu!

31.05.2023.

07:26

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Zagrebački krovovi i tornjevi

Zagrebački krovovi i tornjevi

Foto: Tomislav Riža Rižnar / HRT Radio SljemeDan grada, ove godine je posvećen 150. obljetnici rođenja Marije Jurić Zagorke. Za građane je pripremljen bogat program.  Na Svečanoj sjednici u Staroj gradskoj vijećnici, bit će dodjeljena javna priznanja, a Nagrada će biti uručena i Radio Sljemenu, „najzagrebačkijem radiju“ povodom velikog jubileja - 70. godina emitiranja. Sjednici, kako se očekuje, nazočit će predsjednik Republike, Zoran Milanović, predstavnici Vlade i Hrvatskog sabora, te drugi gosti i uzvanici. 

Tijekom dana  organizirane su tematske šetnje, projekcija dokumentarno-igranog filma o Zagorki, besplatne radionice i koncerti te razgledavanje izložbi Etnografskog muzeja. 


U 10 sati Zagrebački orkestar ZET-a zasvirati će u tramvajima, a u podne i na glavnom trgu. Mila Elegović, Mladen Burnać i Damir Gónz zapjevat će u 19.30 sati u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete na koncertu "Ljubavnici". 


Projekcijom dokumentarno-igranog filma "Zagorka" u 18 sati počastit će vas maksimirski Centar za kulturu u Švarcovoj 18. 


Klinci će se zabaviti na radionici "Ilustracija priče, bajke, mitova i legendi prema djelima Marije Jurić Zagorke" u gajničkom Centru za kulturu, ispred kojega će u 19 sati zapjevati i "Mudri trio".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.