Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svakim danom raste broj šteta nastalih zbog nevremena

25.07.2023.

08:58

Autor: Vesna Jurić Rukavina/GRAD ZAGREB

Vatrogasci otklanjaju krov

Vatrogasci otklanjaju krov

Foto: Lovro Domitrović / PIXSELL

Građani su do jučer ujutro podnijeli 2640 prijava štete od posljedica olujnih nevremena. Od ukupnog broja prijavljenih šteta, 500 se odnosi na automobile, a ostalo gotovo sve na građevine. Kod građana koji su prijavili štetu izlaze timovi u svih 17 gradskih četvrti. Kreirana je i mobilna aplikacija za timove kako bi unosili zapisnik o terenskim izvidima te kako bi građani verificirali njihov izlazak na teren, priopćili su iz Grada. 

GSKG d.o.o. je za zgrade kojima upravlja zaprimio 574 prijava štete, od čega se 373 prijave odnose na štete na krovovima. Na sve prijavljene štete na krovovima odmah su upućeni izvođači na sanaciju te je većina prijavljenih šteta na krovovima privremeno sanirana. Prema zaprimljenim prijavama na poslovima koordinacije sanacija šteta od olujnog nevremena radi 55 djelatnika GSKG-a, 34 tvrtke prijavljene za obavljanje poslova hitnih intervencija te približno 96 tvrtki s liste sposobnih izvoditelja.


Gradske službe i danas nastavljaju sa sanacijom posljedica prošlotjednih olujnih nevremena. Napori su usmjereni ka uklanjanju i odvozu prethodno palih stabala i granja, sanaciji infrastrukture te čišćenju i pranju ulica. Tako je jučer puštena u pogon ispravljačka stanica Savski gaj te se sav promet u gradu odvija normalno, a krenulo se i u redovni program održavanja prometnica. Žičara Sljeme ne radi danas.


Građani se i dalje mole da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.